Evoluția Bitcoin în a doua jumatate a lui ianuarie

 După cum am prevazut săptămâna trecută, BTC a continuat cursul descendent. Din păcate, pentru săptămâna viitoare nu am vești îmbucurătoare. Cel puțin nu pentru începutul de săptămână. Sper să nu am dreptate, însă vom vedea ce va fi.

Uitându-ne peste ultimul raport CoT, observăm o creștere a interesului (OI), prin urmare era așteptată o mișcare mai semnificativă în piață, ceea ce s-a și văzut în noaptea trecută. Am asistat la un pușeu de volatilitate pe fondul deprecierii abrupte a cursului BTC.

Instituționalii și-au crescut ușor expunerea doar pe short iar hedge fondurile s-au expus pe short, net peste long. Se remarca o expunere pe long mai mult decat short a unor entități care fac hedging, ceea ce însemnă că au poziții consistente pe spot. Per ansamblu, piața e bearish în continuare iar în următoarele zile, probabil își va continua scăderea.

BTC Traders report 

Raportul Legacy ne dezvăluie o expunere mai mare pe long decât pe short a non-comercialilor, în timp ce comercialii și-au redus expunerea pe short, fără a-și crește expunerea long. Per ansamblu, există un echilibru aproape perfect a expunerilor long-short.

BTC Legacy report

Pe contractele MICRO Futures, situația, din punctul meu de vedere, e dezolantă, în sensul că nu s-a prea mișcat mare lucru... apatie.

Tehnic, mișcarea ultimelor ore, cu pușeul de volatilitate, era de așteptat. Cursul BTC a reușit să străpungă canalul descendent (liniile albastre) și să se consolideze peste el, formând un nou canal peste cel vechi. La un moment dat, a străpuns și acest nou canal în partea superioară, dând impresia că asistăm la un rebound, însă nu a făcut decât să traseze o nouă rezistență (linia magenta). Dacă e să dăm crezare analizei tehnice, putem spune că BTC evoluează momentan în zona unui suport dat de linia superioara a vechiului canal. De aici ne putem aștepta la o respingere din acest suport, așteptându-ne ca în următoarea săptămână să evolueze spre rezistența nou formată, sau să străpungă suportul și să se ducă spre 30k.

În ambele scenarii, suntem încă pe un trend descendent.

BTC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu