Evoluția Bitcoin în a doua parte a lui octombrie

 După cum anticipam și pe grupul de telegram, una din cauzele căderii cursului BTC din ultimele zile, o constituie și creșterea interesului (OI) dar și a expunerii mai mari pe short a hedge fondurilor. Să aruncăm însă un ochi pe date.

BTC Legacy report

Observăm o creștere la fel de mare ca acum o săptămână a interesului (Open interest) dar și o expunere mult mai mare pe short a comercialilor. Nici non-comercialii nu s-au lăsat mai prejos și au fost mult mai vehemenți în expunerea pe short, chiar reducându-și long-urile, de parcă s-au așteptat la o cădere a BTC.

Dacă ne uităm la categoriile de traderi, observăm că încă o dată instituționalii dau impresia că acumulează BTC în timp ce hedge fondurile sunt pregătite pentru o cădere a cursului, prin suplimentarea pozițiilor short și reducerea long-urilor.

BTC Traders report
Deasemenea, traderii neinstituționali dar cu o mare potență financiara sunt orientați bearish. Doar retailul mai crede în creșterea BTC în următoarele zile.

Și pe partea de contracte MICRO futures, hedge fondurile sunt mai degrabă bearish, diferența nefiind însă concludentă.

După corecția din ultimele zile, corecție soldată și cu o scădere în dominanță a BTC, merită să aruncăm o privire și peste ETH.

ETH Traders report

Observăm, în mod surprinzător, că atât instituționalii cât și hedge fondurile și-au redus expunerile pe short și și-au crescut numărul de long-uri din portofolii, o orientare clar bullish. Această orientare ne dă speranțe că o reluare a alts season e posibilă în orice moment.

În următoarea perioadă, cel puțin până marți, mă aștept la continuarea scăderii BTC sau, în cel mai bun caz, la evoluția sa laterală, în timp ce unele alts vor urma să crească. De miercuri încolo vom asista însă la un alt ciclu.

Pentru amatorii de arbitraj, vineri am avut o bună oportunitate de intrare, când diferența dintre cursul futures și spot a fost de peste 2544 $.
Binance cash & carry oportunity

După cum am îndemnat și pe grupul de telegram, nu uitați să vă ajustați SL-urile. Un posibil SL ar fi în zona 58700 $.
Chandelier Exit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu