Evoluția Bitcoin la sfârșit de octombire

 În ultimele zile am asistat la o creștere a volatilității, care a dus cursul puternic în ambele direcții. Am văzut creșteri de câteva mii de dolari dar și scăderi de aceeași anvergură. Ce a determinat această fluctuație? Una din cauze și probabil cea mai importantă, poziționarea marilor investitori, printre care hedge fondurile. Dar hai să aruncăm mai bine o privire peste ultimul raport CoT.

BTC Legacy report

Este lesne de observat poziționarea long a comercialilor și cea short a non-comercialilor. Retailul este orientat puternic long. Per total, numărul de shorturi îl excede pe cel de longuri, astfel putându-ne aștepta la o scădere de curs, ceea ce s-a și întâmplat la un moment dat.

Să ne uităm acum peste categoriile de traderi și poziționarea lor.

BTC Traders report

Observăm la nivel instituțional o orientare bullish, lucru benefic pentru BTC pe termen mai lung. Hedge fondurile sunt neutre, adică au deschis un număr de contracte short și long apropiate ca valoare. Asta însemnă că am asistat la o repoziționare în piață, unii fiind bullish iar alți bearish, de unde probabil și fluctuațiile mari de curs în ambele direcții. Observăm însă o reducere consistentă a longurilor de către o categorie aparte de traderi: mici hedge fonduri care nu cad sub incidența celorlalte două mari categorii. Aceștia din urmă au capacitatea de a mișca piața în direcția dorită de ei.

Pe contractele MICRO futures avem o situație oarecum asemănătoare. Direcția cursului, de această dată, pare incertă, putându-ne aștepta și-n următoarea săptămână la o volatilitate crescută, cu fluctuații în ambele direcții. Aceasta situație poate fi de asemenea benefică pentru alts, însă grijă mare, probabil doar o parte mergând în creștere iar cealaltă probabil înregistrând pierderi. Este o situație de no go pentru un trader pozițional, însă o mana cerească pentru un day trader.

Să aruncăm un ochi de această dată și pe datele tehnice.

BTC pe TF de o zi

Pe un time frame de o zi, pare că BTC evoluează în interiorul unui canal descendent, momentan testând rezistența acestuia. Dacă  străpunge rezistența și se consolidează peste timp de două trei candele, există o probabilitate să vedem cursul undeva spre 85000$ până la sfârșitul anului. Dacă însă, continuă să evolueze în interiorul canalului, într-o primă fază putem asista la o depreciere a cursului până spre 57000$, iar mai apoi, dacă conjunctura din piață nu se schimbă, spre 53000$. Noi însă vom spera că semnalul de buy din figură este unul real :)

ETH-BTC pe TF de o ora

ETH pare a fi pe val în raport cu BTC, lucru sănătos pentru alts, însă atenție la cele specificate mai devreme în legătură cu piața alts.

Chandelier Exit pe BTC

Un posibil nivel de Stop Loss, pe baza pe volatilitate (Chandelier Exit) la 56700 $.



Mai multe pe grupul de telegram (https://t.me/joinchat/8EiHkOIm7CJiMjg6). Tot pe grup, un scurt raport despre evoluția aurului, raport bazat pe datele CoT.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu