Evoluția Bitcoin în a doua jumătate a lui septembrie

O nouă săptămână ne așteaptă, vechea săptămână neaducând încă nimic nou (atenție, mai sunt două zile de weekend), mișcarea din ultima vreme fiind neconcludentă (mișcare ușor crescătoare dar în interiorul unui canal lateral). Să vedem însă cum s-au poziționat marii investitori/speculanți săptămâna aceasta (de marți încoace), poziționare cu implicații și în săptămâna viitoare.

Observăm o scădere ușoară a interesului (OI) în timp ce comercialii și-au redus expunerea pe short, sugerând de aceasta dată o orientare a acestora spre acumulare. Non-comercialii, în schimb, și-au redus expunerea atât pe long într-o mai mare măsură cât și pe short, suplimentându-și pe măsură spreadurile. Uitându-ne acum la numărul total de long-uri, observăm că este zero, ceea ce ne duce la ideea că acea scădere a expunerii pe long (marea parte) a comercialilor s-a dus spre spreaduri, adică este o scădere artificială, lucru care ne face să credem că aceștia sunt orientați oarecum bullish. Din păcate nu ajută cursul BTC pe termen scurt (o săptămână).

Retailul, de această dată, este poziționat bearish.

BTC Legacy report

Să aruncăm acum un ochi pe raportul pe categorii de traderi. Observăm că instituționalii și-au redus expunerea pe long în timp ce hedge fondurile pe cea pe short, ambele entități neexpunțndu-se semnificativ pe cealaltă parte (long/short), lucru care ne duce la ideea că-n următoarea săptămână ne putem aștepta ca mișcarea în canalul lateral format în ultimele două săptămâni să continue (acumulare).

BTC Traders report

Am asistat în ultima vreme la creșterea în popularitate a contractelor MICRO futures pe BTC, lucru care ne determină să le luăm în considerare. Observăm continuarea creșterii interesului (OI), datorată activității hedge fondurilor, instituționalii fiind pasivi. Hedge fondurile și-au suplimentat pozițiile short, reducându-și expunerea pe long, orientare clară bullish.

MICRO BTC Traders report

Nu mai comentez raportul MICRO Legacy, cifrele fiind toate pozitive datorită creșterii numărului de spread-uri, care induce în eroare.

Se poate observa clar că avem de-a face cu două entități cu interese diferite, una activând pe piața futures clasică iar cealaltă preferând varianta MICRO, mai ieftină. Care din cele două entități va avea câștig de cauză, rămâne să aflăm (probabil la sfârșitul lunii). Săptămâna viitoare, înaintea expirării contractelor futures și options, este interesant de urmărit poziționarea pe contracte options. Acolo se fac ultimele mișcări, în funcție de evoluția pieței futures.

Per ansamblu, ne aflăm în fața unor repoziționări de forțe înainte de expirarea contractelor futures de săptămâna viitoare, sentimentul fiind neutru, neclar, săptămâna viitoare fiind decisivă. Probabil retailul va avea în această săptămână un aport mare în evoluția cursului BTC.

Nu uitați, curs BTC ușor crescător în canal lateral echivalează cu o piață alts în creștere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu