Evoluția Bitcoin la mijlocul lui septembrie

"Dacă însă, volumele vor începe să scadă, pe fondul scăderii OI vom putea asista la o regresie a cursului"

Asta spuneam săptămâna trecută și se pare că am avut dreptate. Volumele n-au scăzut drastic însă nici nu putem spune că s-a înregistrat o creștere. Cursul, cu excepția câtorva zile, când a explodat după care a urmat o scădere, s-a mișcat oaraecum lateral, chiar ușor descrescător, lucru care a ajutat într-o oarecare măsură creșterea alts.

Săptămâna care vine nu aduce nimic bun, în afara creșterii OI, creștere care nu compensează însă scăderea de săptămîna trecută. În schimb, s-au înregistrat ceva contracte noi, preponderent pe short în zona instituțională/hedge fonds. Să vedem acum cum s-au distribuit aceste contracte și care este sentimentul pieței BTC în următoarea săptămână.

Se poate observa din ultimul raport, că comercialii si-au crescut expunerea pe short, în timp ce pe long nici nu contează (2 contracte). Sentimentul este clar bearish. Non-comercialii sunt neutri de acestă dată, crescându-și expunerea pe long cât și pe short în aceeași proporție. Per total, numărul de short-uri în rândul instituționalilor și hedge fondurilor excede numărul de long-uri. Retailul, este orientat bullish. Retailul este, cred, cel care "va suferi" în acestă săptămână.

Legacy BTC report

Dacă ne uităm acum la repartiția pe categorii de traderi, observăm o scădere a expunerilor pe long atât a instituționalilor cât și a hedge fondurilor, în timp ce s-a înregistrat o creștere a short-urilor pe partea de hedge fonduri. Concluzia este că atât instituționalii cât și hedge fondurile sunt orientați bearish.

Traders BTC report


Se observă în ultima vreme o creștere în popularitate a contractelor Micro Futures pe BTC, deoarece sunt mai accesibile, drept urmare ne vom uita și pe acestea.

Pe Micro Futures, OI a recuperat toată pierderea de săptămâna trecută, ba chiar depășind-o. Per total, numărul de short-uri a depășit numărul de long-uri pe partea de comerciali și non-comerciali, diferența fiind însă mică raportat la dimensiunea unui contract. Comercialii și-au redus numărul de short-uri în timp ce non-comercialii și-au crescut numărul de short-uri într-o proporție mai mare decât cel de long-uri. Sentimentul este foarte ușor bearish spre neutru. Retailul, în schimb, este bullish.

Legacy Micro-BTC report


Repartiția pe categorii de traderi ne arată doar un interes al hedge fondurilor pentru Micro Futures, în timp ce instituționalii au rămas impasibili. Hedge fondurile sunt orientate clar bearish, numărul de noi contracte short fiind dublu față de cel al long.

Traders Micro-BTC report


Nu este încurajator faptul, că pe ETH, hedge fondurile și-au crescut expunerea pe short, în timp ce pe long și-au diminuat-o puțin.

ETH Traders report


În concluzie, mă aștept în continuare la un regres al cursului BTC, în cel mai bun caz la o mișcare laterală. Alts vor evolua în funcție de mișcarea BTC. În cazul unei mișcări relativ laterale sau ușor descrescătoare, s-ar putea să vedem o continuare a creșterii de săptămâna acesta, altfel vom asista la scăderea majorității alts.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu