Evoluția Bitcoin în septembrie

După o săptămână în care cursul s-a mișcat, cum am preconizat, lateral, mă tem că vom asista la o nouă săptămână cu mișcare laterală. Pentru piața alts nu e deloc rău, ea putându-se dezvolta în continuare.

Din ultimul raport CoT, observăm o reducere a expunerilor hedge fondurilor pe long cât și pe short, cam în aceeași proporție. Și-au redus până și spreadurile, lucru îngrijorător din perspectiva unor câștiguri mici dar sigure. Retailul, de această dată, merge cot la cot cu hedge fondurile în timp ce instituționalii și-au crescut ușor expunerea pe short în timp ce long-uri au adăugat doar câteva contracte.

BTC Traders report
BTC Legacy report


După cum am mai spus, lucrul bun îl constituie posibilitatea unei mișcări laterale, care ajută piața alts să-și continue creșterea, lucru încă o dată confirmat și de creșterea OI pe ETH (v. figura de jos). Dacă ne uităm însă la amplitudinea scăderii OI, avem motive de îngrijorare mai ales datorită faptului că volumele sunt modeste, chiar dacă în ultimele zile au fost ușoare creșteri.

ETH Traders report


Dacă însă, volumele vor începe să scadă, pe fondul scăderii OI vom putea asista la o regresie a cursului. Până una alta, să ne bucurăm de evoluția încă crescătoare a alts.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu