Evoluția Bitcoin la începutul lui martie

 Dacă săptămâna trecută, sentimentul, cel puțin la nivel instituțional dar nu numai, a fost mai degrabă bearish, în această săptămână nu putem observa o schimbare a sa, el rămânând bearish. Săptămâna s-a caracterizat prin mișcări impulsive, datorate probabil recentelor evenimente. Se pare că-n contextul războiului din Ucraina, atât cetățenii ruși cât și cei ucrainieni s-ar fi refugiat în criptomonede, în special Bitcoin, ducând cursul în sus într-o mișcare impulsivă, după care ar fi intervenit hedge fondurile, care au făcut ca prețul BTC să revină la valorile anterioare. Să aruncăm o privire pe ultimul raport CoT.

BTC Traders report
Interesul (OI) a suferit o scădere semnificativă pe fondul continuării sentimentului bearish al instituționalilor, care și-au redus în continuare expunerea long suplimentând-o ușor pe cea short. Hedge fondurile par mai degrabă îngrijorate, reducându-și atât expunerea pe long cât mai ales pe cea short. Parcă am mai asistat la acest scenariu, care a dus la deprecierea cursului. În această săptămână, hedge fondurile nu mai par interesate în câștigurile mici din operațiuni de basis arbitraj.
Retailul pare deprimat în timp ce maeștrii hedingului (Other Reps.) și-au transformat o parte din spreaduri în poziții short. Să se fi limitat aceștia din urmă la CME sau desfășoară operațiuni în piața spot? Rămâne de văzut.

BTC Legacy report
Din raportul Legacy, se observă orientarea clară short a comercialilor, reprezentați de instituționali și mari hedge fonduri, în timp ce hedge fondurile medii și mici par mai precaute.

În momentul de față, piața futures BTC nu arată prea bine, BTC trecând în mai multe rânduri din contango în backwardation pe contractele cu scadență peste aproape o lună.
BTC futures contango/backwardation

Dacă acum o săptămână am înregistrat o creștere a volatilității istorice la maximele ultimelor șase luni, acum asistăm la o ușoară diminuare a sa, în timp ce volatilitatea ultimelor zece zile e la cote foarte joase, ceea ce poate însemna că-n orice moment ne putem aștepta la o mișcare consistentă a cursului.

La nivel tehnic, pare să asistăm la conturarea unui trend ușor bullish. Dacă se va confirma acest potențial trend, vom vedea în zilele următoare.

BTC (time frame 1D)
În contextul potențialului trend ușor crescător, BTC evoluează în zona unui suport mai vechi, la 39.500 $, următorul suport fiind în zona 36.000 $. Următoarea rezistență notabilă o reprezintă fostul suport de la 40.500 $.

Trăim vremuri interesante, nu uitați să vă ajustați vechile stop loss-uri. Este de preferat o ieșire prematură din piață, datorată activării unui stop loss, decât o ieșire prea târzie.

Mai multe detalii găsiți pe grupul de telegram.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu