Evoluția Bitcoin la sfârșitul lui februarie

 În ciuda evenimentelor recente, Bitcoin și-a continuat relativ nestingherit cursul. A reacționat impulsiv în ziua începerii agresiunii ruse asupra unui stat democratic, însă și-a revenit repede. În ultima săptămână a avut o evoluție relativ laterală, trendul general fiind, în momentul de față, descendent. Își va continua Bitcoin trendul? Rămâne de văzut. Haideți să aruncăm mai întâi o privire peste ultimul raport CoT, ca să ne facem o idee despre poziționarea instituționalilor și a hedge fondurilor.

BTC Traders report

Interesul (OI) a crescut și-n această săptămână dar nu la fel de mult ca-n precedenta.

Am văzut în ultimele rapoarte CoT pe categorii de traderi, că instituționalii au fost orientați bullish, ceea ce ne-a dat speranțe pe termen mediu. De această dată, se observă că și-au schimbat orientarea, devenind mai bearish, reducându-și expunerea long și crescând-o în aceeași proporție pe short. E un semnal care ar trebui să ne îngrijoreze? Eu spun că da.

Dacă ne uităm la hedge fonduri, observăm că și aceștia sunt orientați mai degrabă bearish, crescându-și expunerea la short în mai mare măsură decât cea pe long. E totuși bine că sunt câteva hedge fonduri care par bullish.

Observăm că retailul și-a redus pozițiile, cele short în mai mare măsură.

Other Reportables, cunoscuți prin calitatea lor de hedgeri, preferă să facă heding direct pe CME, prin suplimentarea spread-urilor. Ar fi interesant de văzut dacă și-au modificat expunerea și pe spot.


BTC Legacy report

Din reportul Legacy, observăm o slabă activitate a comercialilor, lucru care ne duce cu gândul că în această săptămână avem o mai mare implicare a unor fonduri, atenție, nu hedge fonduri. Deci, pe lângă acestea din urmă (hedge fonduri) se pare că avem și ceva activitate la nivel de ETF-uri. Din păcate, activitatea acestora pare mai degrabă canalizată pe scădere.


MICRO BTS Traders report

La nivelul contractelor MICRO futures, observăm scăderea foarte ușoară a interesului (OI) dar și o ieșire parțială din piață a hedge fondurilor, restul pozițiilor deșinute fiind folosite în hedging. Retailul pare bullish pe contractele MICRO.

Să aruncăm acum un ochi pe chartul BTC.

BTC (Time frame 1D)

Observăm că de aproximativ două săptămâni, BTC evoluează pe un trend descendent. În ultima săptămână evoluția a fost laterală, însă sub rezistența din zona 40.500 $ și peste suportul de la 36.300 $. Se pare că BTC își va continua evoluția descendentă și-n această săptămână, asta dacă nu reușește să spargă rezistența de la 40.500 $ și să se stabilizeze deasupra ei.

Mai multe detalii găsiți pe grupul de telegram.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu