Evoluția Bitcoin la început de februarie

Based on a true story...

Bitcoin, în momentul de față, e undeva în jurul lui 41.500 $. Wow, a reușit să rupă linia de trend descendentă. E de bine? Haideți mai întâi să vedem ce s-a întâmplat de la ultimul raport CoT.

Ultimul raport a fost mai degrabă bearish, lucru care s-a văzut și-n evoluția cursului, când a fost retestată rezistența (linia de trend descendentă), din care a respins. Toată săptămâna am asistat la o scădere a volumului dar și a interesului (OI) pe CME, lucru care a susținut evoluția în continuare a cursului sub linia de rezistență. Până aici, nimic surprinzător.

BTC, volume & volatility

Urmărind graficul de mai sus, am putea trage concluzia că asistăm la un rebound (străpungere linie trend descendentă, confirmare o zi peste rezistență și se prefigurează a doua zi). Eu unul nu sunt foarte convins, până nu vad cursul stabilizându-se peste 42.500 $. Până una alta, să aruncăm o privire peste ultimul raport CoT.

BTC Traders report

Se observă o orientare bullish a instituționalilor, chiar dacă nu excelează printr-o expunere long, mai mare. Să ținem însă cont că săptămâna trecută, aceștia au fost orientați de asemenea mai bullish. De data aceasta, par mai convinși că viitorul mai apropiat (3-4 săptămâni în sus) e bullish și au preferat să-și reducă expunerea short. Această orientare a instituționalilor aduce optimism.

Hedge fondurile par mai indecise, reducându-și semnificativ expunerea atât pe long, cât și, mai semnificativ, pe short, dar nu în ultimul rând și-au redus spread-urile.

Retailul și-a redus de asemenea pozițiile. Specialiștii în hedging, cum sunt numiți cei din secțiunea Other Reportables, au o orientare clar bearish. Tot ce au redus din expunerea long au băgat în short.

BTC Legacy report

Raportul Legacy nu aduce date noi, care să invalideze cele enunțate deja.

Per ansamblu, toate cele expuse mai sus au dus la o scădere consistentă a interesului (OI). Acest lucru s-a realizat pe o explozie a volumului (mai mult decât o dublare) în sesiunea de vineri, după ce toată săptămâna a scăzut. Vineri, se pare că, s-au trezit unele hedge fonduri la viață. Îngrijorător este faptul că a scăzut interesul, chiar dacă a crescut cursul dar și volumul, care a revenit după o zi la valori normale. Tot nu-mi iese din minte divergența bearish cauzată de volum de-a lungul săptămânii trecute. Această divergență s-ar putea acutiza această săptămână, dacă facem abstracție de volumele de vineri. Temerea mea este să nu asistăm la continuarea trendului descendent prin formarea unui nou trend peste cel format în ultimele luni. Această temere este susținută de scăderea interesului (OI), care pare să se afle de cel puțin jumătate de an pe un trend descendent.

Consider că încă ne aflam într-o zonă plină de incertitudini și avem nevoie de o confirmare a unui trend reversal, susținută printr-o eventuală consolidare a cursului peste actuala zonă de rezistență din jurul 42.500 - 43.000 $ (cum pomeneam la începutul articolului).

Mai multe detalii găsiți pe grupul de telegram.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu