Bitcoin la început de octombrie

Iată-ne și-n octombrie cu un Bitcoin care pare să-și revină. Oare chiar așa să fie? Ca să ne dăm seama, haideți să aruncăm un ochi peste ultimul raport CoT. Începem cu raportul Legacy pe contractele futures clasice pe Bitcoin.

BTC Legacy report

Uitându-ne peste date, pare că creșterea BTC de ieri, de până peste 48000 $, nu a fost un accident. Chiar dacă interesul este în scădere, ceea ce se întâmplă de la începutul anului, comercialii și non-comercialii par a fi ambii bullish, deschizând net mai multe long-uri decât short-uri, non-comercialii chiar reducând din short-urile deținute.

Aruncând însă o privire peste raportul pe categorii de traderi, vedem o cu totul altă situație.

BTC Traders report

Vedem că acei comerciali reprezintă în marea lor majoritate instituționalii, cu o orientare net bullish. Hedge fondurile însă, par orientate mai mult bearish spre neutru, prin reducerea drastică a numărului de longuri, fără a-și crește signifiant pozițiile short. Putem de aici deduce că sunt în expectativă.

Sentimentul general pare a fi mai degrabă neutru (săptămâna aceasta) spre ușor bullish, dar să nu uităm să examinăm și piața MICRO futures. Începem de asemenea cu raportul Legacy.

MICRO BTC Legacy report

Pe lângă un interes în creștere mai vedem și o creștere atât a long-urilor cât și a short-urilor pe partea de non-comerciali, cu un avantaj net a long-urilor, comercialii rămânând și de această dată neutrii. Această creștere nu ne poate duce însă cu gândul la nimic concret. O imagine mai clară avem însă dinspre raportul pe categorii de traderi.

MICRO BTC Traders report

Acesta din urmă ne arată o orientare net bearish a hedge fondurilor, care par a se aștepta la o cădere a cursului BTC. Aceștia și-au redus substanțial long-urle și și-au crescut expunerea pe short.

Ei bine, dacă ar fi să dau mai mult crez, orientării de pe contractele MICRO futures, aș spune că vom asista la o scădere a BTC în următoarea săptămână, altfel, conform orientării de pe contractele clasice, m-aș aștepta la o săptămână propice alts, cu un BTC evoluând lateral sau ușor crescător. Per ansamblu, aș fi foarte atent în săptămâna care urmează, așteptându-mă chiar la o creștere a volatilității. Nu m-ar mira nici măcar să asist la o întoarcere în zona 44k $. Până una alta, piața BTC futures se află în starea sa naturală de contango, cu un premiu de peste 860 $.

BTC futures contango


Aruncând o privire asupra contractelor futures pe ETH, constat o orientare relativ bullish a hedge fondurilor. Oare ce să însemne asta, că se așteaptă la o evoluție crescătoare a pieței alts?

ETH traders report

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu