Evoluția pieței cripto în prima parte a lui iunie

Față de ultima analiză prezentată, la nivel tehnic nu s-au înregistrat schimbări majore. Tehnic, ne aflăm încă într-o zonă de incertitudine iar la cum evoluează piața, se pare că vom mai rămâne încă câteva zile în interiorul acestui interval de incertitudine (33k - 41,5k).

Volatilitatea istorică rămâne la cote mari, pe fondul scăderilor trecute, însă observăm că indicatorul ATR a scăzut foarte mult în timp ce RSI se situează în limite rezonabile (în zona mediană). Având în vedere cele menționate dar și evoluția din ultimele două săptămâni  și jumătate, putem presupune că-n următoarele câteva zile nu vom asista la nimic spectaculos. Se pare că ne mișcăm în interiorul unui triunghi isoscel (HMA 21 și-a început mișcarea lateral în interiorul triunghiului) iar dacă aplicăm pe grafic Bollinger Band, am putea crede că în curând vom asista la o modificare consistentă a cursului (acesta se îngustează destul de mult). Trebuie să ținem însă cont de mișcarea laterală din ultima vreme.


Nici la nivel fundamental lucrurile nu arată mult mai bine. La nivel instituțional s-a accentuat regresul ultimelor săptămâni. Se observa o scădere pe toate planurile, la nivelul tuturor categoriilor de investitori. Interesul a scăzut în continuare dar și cantitatea de contracte long și short, de această dată atât la nivel instituțional cât si la nivel de retail.

BTC CME Futures


Până și la nivelul contractelor BTC Mini Futures s-a înregistrat un regres, acestea scăzând foarte mult în interes, comparativ cu ultima săptămână.

BTC CME Mini Futures

Acum, dacă aruncăm un ochi pe evoluția ETH, vom observa că nici acesta nu a fost scutit de depreciere. Dacă timp de săptămâni s-a înregistrat o crestere a interesului pentru ETH, în ultima săptămână acesta a regresat. Cel puțin în raport cu BTC, ETH stă bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu